top of page
highway
CBR Steunt de rijopleiding in stappen!

Rijopleiding in Stappen

De Rijopleiding in Stappen (RIS) is een moderne lesmethode met een zeer hoog slagingspercentage. Als je kiest voor deze moderne rijopleiding, ben je beter voorbereid op deelname aan het verkeer!


De voordelen op een rij:
• Veel hoger slagingspercentage
• Snel door stap-voor-stap aanpak
• Circuittraining als onderdeel van de opleiding
• Inzicht in je vorderingen met behulp van de leerlingkaart
• Leren zelfstandig een route uit te stippelen en te rijden

Hoe werkt Rijopleiding in Stappen?

Nieuws artikel

De naam zegt het eigenlijk al. Bij de Rijopleiding in Stappen leer je in stappen. Je gaat steeds een stap verder, als je de vorige stap voldoende beheerst. Je eerste stap zet je meestal thuis, waar je zelf je rijles voorbereidt. Je laatste stap is dat je zelfstandig én veilig je route kunt plannen en rijden. Onder alle omstandigheden.

In vier modules

De opleiding is verdeeld over vier modules. Iedere module wordt afgesloten met een toets. Na afronding van de eerste module worden je kennis en vaardigheden getoetst. Een rij-instructeur van je eigen vertrouwde rijschool neemt deze toets af.


In de tweede en derde toets maak je kennis met de gang van zaken bij het CBR. En wen je dus alvast aan een examensituatie. De examinator geeft je bovendien tips ter verbetering. In de derde toets, de tussentijdse toets (TTT), kun je vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen van het praktijkexamen. De vierde en laatste toets is het praktijkexamen.

Scripts

Autorijden leer je bij de Rijopleiding in Stappen in verschillende handelingen. Deze handelingen worden beschreven in zogenaamde scripts, 46 in totaal. Een script behandelt bijvoorbeeld wegrijden, afslaan of ingehaald worden.

 

In de RIS gebruik je voor het aanleren van deze scripts een lesboek. Zo’n script beschrijft nauwkeurig de onderdelen van de handeling in telegramstijl. Een script is net een checklist: je doorloopt netjes alle stappen. Je instructeur, de examinator en jijzelf spreken allemaal dezelfde taal. En dat voorkomt veel verwarring.

Leerlingkaart
ris methode logo

In de Rijopleiding in Stappen krijg je je eigen leerlingkaart. Daarop houdt de instructeur je vorderingen nauwkeurig bij. Hiermee kan je zelf zien hoe je ervoor staat en waaraan je nog moet werken. Na bijna elke les wordt er weer een vooruitgang aangetekend op je kaart. De leerlingkaart is inbegrepen bij het cursusboek dat je moet kopen.

Voorbeiden op het examen

Anders dan bij een reguliere rijopleiding, heb je bij de RIS drie deeltoetsen voordat je opgaat voor het praktijkexamen. Je weet na een toets precies waar je nog extra op moet letten. Dat is een optimale voorbereiding voor de volgende toets of het examen.


Als je bent geslaagd voor je theorie-examen, kun je de derde toets doen. In deze toets, de zogenaamde tussentijdse toets, kun je bovendien vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen op je praktijkexamen.


Het is de bedoeling dat je je thuis op je rijlessen voorbereidt. De tijd die dat vraagt, is voor iedereen verschillend. Als je goed voorbereid aan de les begint, hoeft je instructeur minder theorie aan je uit te leggen. Waardoor jij minder stilstaat! Rijden dus!

Machtig Rijschool Rijbewijs Plan met DigiD

Voordat het rijexamen aangevraagd wordt, moet eerst toestemming van de leerling ontvangen worden. Dit kan met een machtiging. De machtiging biedt enkele voordelen. De leerling ontvangt na het machtigen direct bericht als de rijschool het examen gereserveerd of als het examen verschoven word. De leerling kan dan direct Eigen Verklaring (EV) kopen, invullen en versturen.

DigiD
bottom of page